lördag 27 november 2010

Myran 5 mån

Tänk att min lilla Myra blir hela 5 månader idag, inte så liten längre. Jag har sytt en jacka i vit fleece till henne och broderat detaljer med rött broderigarn . Den är inte riktigt klar ännu, måste hitta några fina knappar...

torsdag 25 november 2010

Mot jul...

Det lackar mot jul, nu är det bara 5 veckor kvar.
Jag fick sån lust att sy en tomte i ungefär samma storlek som My och har fallit totalt för de söta Tilda änglarna. Mönstret till kroppen finns i boken Tildas hus av Tone Finnanger. Nu valde jag att förstora mönstret lite och det var nog en bra ide för de smala benen o armarna var väldigt svåra att stoppa med vadd.
Här har jag sytt kroppen i ett ljust ljust grönt linnetyg, sen tyckte jag att han kunde få ett tpar blå kalsonger på sig. På bilden ser det ut som han ligger och solar i gröngräset men jag kommer att uppdatera efter hand när jag syr luva, rock och små skor till honom. Det är ju meningen att det ska bli en tomte-pojke.

onsdag 17 november 2010

Utmanad!

4 tv-program som jag kollar på för det mesta:
Nyhetsmorgon, arga snickaren, en plats på landet, biggest loser.

4 saker jag gjort idag:
Bakat matbröd, gått långpromenad i skogen med min kompis Marie med hundar o ungar, fikat med Marie, bakat äppelpaj som bjöds när svärföräldrarna tittade in på en fika.

4 saker jag längtar efter:
Mer tid (barnfri) för alla mina sjutusen projekt, att huset ska bli klart nån gång, julbordskryssning med jobbet, vårfix i trädgården.

4 saker på önskelistan:
En grym 50.000 kr symaskin från husqvarna som kan brodera (drömma kan man ju alltid göra), min 30 års/inflyttningsfest, en trissvinst vore trevligt, att mitt badkar blir monterat och badningsbart snart!

4 saker jag hatar:
TONFISK, att inte ha någon tid över, när saker aldrig blir färdiga, halka.

4 personer som jag i min tur utmanar: Jag vet inte, någon som känner sig manad?

måndag 15 november 2010

Inbjudan...

Det var dags för ett inbjudningskort... Dimper ner i brevlådan i morgon hos någon...

Jag köpte vita färdigvikta kort med tillhörande kuvert tidigare. De var ganska tråkiga, men som ni ser går de att piffa upp. Jag har sotat kanterna med brun stämpeldyna, limmat på papper i olika färger, blommor från panduro.
''

söndag 14 november 2010

Babymössa

Igår kväll satte jag mig ner för att sticka/virka en mössa till Myran.
Jag började med att sticka ett pannband, när det räckte runt huvudet maskade jag av och tråcklade ihop. Sedan tog jag fram virknålen och virkade hela överdelen på mössan i ett slags hålnät. Jag avslutade med en lång svans. Det som är kul med den här modellen är att den går ju så fort. Några timmar sen har man en färdig mössa!

lördag 6 november 2010

Allahelgonaafton

Ikväll var vi upp och satte ljus och en gravdekoration som jag hade gjort på mina morföräldrars grav. Det var alldeles beckmörkt och tusentals ljus som glimmade. Jag tycker det är så mysigt uppe på kyrkogården.

Hjärtat är uppbyggt med frigolit i botten, omlindad med aluminiumfolie och runt hjärtat har jag lindat ormbunke. Sedan har jag virat tunn guldfärgad smyckestråd som jag trätt små pärlor på runt hjärtat. Jag gjorde även en liten bukett av nypon där jag fäste några tygblommor.

tisdag 2 november 2010

Åkpåse

Äntligen har jag fått Myrans åkpåse färdig!
Den har legat i en låda ganska länge, färdigklippt men ej ihopsydd. Å andra sidan är det först nu som det har börjat att bli kallt.
Mönstret är ifrån tidningen Kreativa Kvinnor, föreställande en groda. Jag fodrade den ordentligt så jag tror verkligen inte att den som ligger inbäddad i denna behöver frysa i vinter. Jag har sytt mycket för hand för jag ville inte ha några sömmar som "förstör". Lite mer än halva åkpåsen är ihopsydd och i den öppna delen använder man enklast kardborreband.
Den blev väldigt stor så denna kommer vi kunna använda länge.