söndag 30 januari 2011

Till en liten tjej

I helgen har jag pysslat med detta kort. Det blev en orgie i rosa och jag tror det kommer att passa utmärkt till en tjej som redan blir 1 år. Tänk vad tiden går fort!


Rosa cardstock + glittrigt/rosa cardstock från The Scrapbookstore, även blommorna kommer därifrån. Utstansade retroblommor och rosa rhinestones. "Stämpelflickan" har jag lånat utav en kompis. Utstansad spets och kakpapper.

fredag 21 januari 2011

Dockskåp-Badrummet

Jag tänkte starta med badrummet. (ja jag ser att det är mus-bajs i badrummet, vi hade 2 möss som härjade i huset i höstas och tydligen har de varit på besök i mitt dockskåp) Ska måla väggarna och funderar på att lägga mosaik på golvet, det blev ju en del kvar från våra egna badrum o kök. Det är sån liten mosaik, 2x2 cm och det tror jag borde kunna passa in fint. Jag får fundera på det.
Har satt sådan svart mönstrad självhäftande plast bakom badrumsmöblerna.


Dockhus Lundby

Detta dockskåp hade jag när jag var liten. Det är i jättefint skick då jag var väldigt försiktig och ordentlig med mina saker. Huset heter Lundby och tillverkas än i dag. Nu har ju inte mitt dockhus de senaste färgerna så därför tänkte jag piffa upp det efter hand som jag får tid.

Tävling

Då var Clinidermtävlingen avslutad.
Tyvärr var det jättefå deltagare i min tävling, bara två stycken, Sandra och Malin. Det är väl å andra sidan inte så bara? Jag är glada att ni hittade till min blogg.
Jag tycker att båda tjejerna är vinnare! Era paket är postade och förhoppningsvis får ni dem i brevlådan på måndag! Grattis tjejer!

onsdag 19 januari 2011

Ett kort bara för att...

Vi var några som reflekterade över att småbarnsmammor verkar ha så mycket tid över till att sy, pyssla, sticka och blogga och allt vad de nu gör. Nu är jag själv småbarnsmamma och jag fullkomligen skriker efter egentid. Men jag tror att jag uppskattar och utnyttjar min fritid mer nu än vad jag gjorde innan. Så fort jag får en ledig stund väljer jag oftare att göra något handarbete framför att sitta och se på tv.
Ikväll kände jag för att göra ett kort till en vän bara för att jag tycker att hon förtjänar det. Hon kommer även få ett kit med lite spaprodukter. Ibland behöver vi skämma bort varandra och just denna tjej förtjänar verkligen detta just nu efter några tunga månader bakom sig.


Kortet har formatet 21x7 cm

måndag 17 januari 2011

Åter till vardagen...

Men jag har mitt fina present-bord att kika på.
Var tvungen att lägga upp en fin bild med allt som jag har fått. Helt underbara blommor som jag önskar att jag kunde bevara.
Jag fick mest presentkort och en del delikatesskorgar, men även lite pyssel av varierande slag. Bla en Quick knit som man stickar med, det är inga stickor utan en ring. Jag får rapportera mer om den sen när jag har lärt mig att använda den. Jag fick även en del papper från panduro och 3 st söta små stämplar.
Det var härligt att ha en sån stor fest och det var kul att så många kunde komma. Men jag får lov att erkänna att allt är skönt nu efteråt när allt är över...

fredag 14 januari 2011

Min födelsedagstårta

Hipp hipp hurra på min 30 års dag!
Nu går det bara utför va?

Denna mumsar vi på ikväll, i morgon är det fest och då blir det en helt annan tårta.
Denna har jag fyllt med hallonmousse och citronkräm med grädde.

Snodde ihop en liten tårta utav vad jag hade hemma. Den ser kanske lite dassig ut i färgen, men jag har färgat den på naturligt sätt. Själva marsipanen är färgad med hallon, jag tinade hallon och knådade in saften i "degen". Den är svagt svagt rosa. Ovanpå tårtan har jag gjort ett försök att få blommorna att se ut som kallor, dem är färgade med blåbärspure vilket resulterade i svagt lila blommor. Egentligen hade jag ingen marsipan, utan bara mandelmassa men har gjort egen marsipan. Det man gör då är att knåda in lite sirap och en hel del florsocker och lite färg om man så vill. Lättast kavlar man ut marsipanen mellan 2 st smörpapper.

tisdag 11 januari 2011

Nyårskjol

Denna lilla kjol sydde jag ihop på max en kvart på nyårsafton, vi skulle bort och hade bråttom. Otroligt enkel modell som jag knåpade ihop på frihand, sydde även på ett spänne så det skulle se extra festligt ut!

tisdag 4 januari 2011

Tävling

Nytt år och nya krafter!
Själv inleder jag år 2011 med en ny hudkräm, Cliniderm
Cliniderm är en hudvårdsserie framtagen just för våra nordiska förhållanden



Tag chansen och vinn en gåvobox innehållandes:
*Day Cream
*Cleansing milk
*Barrier repair
*Serum
*Night cream
*Skin tonic

För att tävla så måste du svara på följande frågor:
1. Nämn två av hudens viktigaste skyddsbarriär
2. Klimatblandningen balanserar hudens... (vadå?)
3. Finns Cliniderm för män?

Rätt svar hittar du på Cliniderms hemsida www.cliniderm.se
När du hittat rätt svar mailar du dem till mig på e-mail: carrok81@hotmail.com
Samt lämna en kommentar till detta inlägg varför just du förtjänar att vinna gåvoboxen.
Tävlingen pågår till den 20 januari.