söndag 26 december 2010

Vinterkjol

Idag har jag verkligen varit kreativ, har sytt en hel del. Bla denna kjolen.
Jag brukar alltid bli kall om rumpan, spelar nästan egentligen ingen roll vad jag har på mig. Men nuför tiden så har jag alltid tights, aldrig någonsin byxor. Så då passade jag på att sy denna fleecekjol, jag ser den som en överdragskjol när jag ska ut i kylan. Men jag tyckte inte att det skadade att jag piffade till den lite med några blommor i vit fleece. I mitten av blommorna så sydde jag på en grön glaspärla.


My´s julklänning nr 2

Denna klänningen hade My på julafton.
Det rutiga tyget är från IKEA, på klänningen sydde jag en liten volang nedtill, vitt zigzag band i midjan. Runt halsringningen ett vitt bomullsband med knyt i nacken.

Babytofflor

Jag sydde små tofflor åt My inför jul. De är gjorda i vitt filt-tyg. Jag valde att sy på ett grönt kant band och sätta på en grön pärla i form av en stjärna. Egentligen ville jag lägga ner mer arbete på tofflorna men jag satt med den till 03.15 natten innan julafton och kände att jag behövde sova lite...

Jacka

Nu är julafton förbi och vi firade med hela min familj hemma hos oss, som vanligt äter man för mycket, men vi har haft det lugnt o trevligt. Juldagen var lugn och idag, annandagen har jag lyckats att få lite egentid vid symaskinen.
Jag hittade lite fleecetyg och knåpade ihop denna lilla jacka. Blom-applikationerna har jag klippt till i vit fleece med en grön glaspärla i mitten.

onsdag 22 december 2010

Min tomte är klar

Min Tilda-tomte är redo för att fira jul i den stora röda villan i Morby.
Mönstret är som jag skrivit tidigare från boken Tildas hus. Jag valde att förstora mönstret så tomten blev hela 60 cm hög.
Jacka, byxor och små tofflor är ifrån samma bok. Sedan har jag valt att sy små kryss runt ärmslut och halsringning. Det var ett tidsödande jobb men jag tycker att det var värt det för det blev ju så snyggt.
Den lilla tomtesäcken är från när jag var liten, kanske kommer det någon liten klapp däri om några dagar...
Bara 2 dagar kvar till julafton.



Julkortx4

Fyra stycken julkort blev det i år, det var vad som hanns med detta stressiga år.
På det sista julkortet har jag klippt ut och limmat fast en bild på My, det var till hennes morföräldrar som en kul grej.




tisdag 14 december 2010

En till julklänning

En till julklänning, denna gången i blått. Denna klänning är My´s och här har hon även den vita "underklänningen" som jag köpt på lindex.
Jag tycker att detta mönster blev bra som jag ritat själv. I bak så knäpps klänningen med endast en tryckknapp i nacken.

Anna 30 år

Min kompis Anna fyller 30 år på torsdag den 16 dec, men det var i lördags som hon hade fest och jag grattade henne med bla detta kort.

I botten lila cardstock (hennes favoritfärg). Sedan ett fantastiskt fint mönstrat cardstock från the scrapbookstore i Uppsala. Därifrån kommer även de små rosa rosorna. Övriga blommor från panduro, liksom den lilla stansen.

måndag 6 december 2010

Julklänning

I söndags den 5 december föddes en liten Josefin. Såklart satte jag mig och sydde ihop en liten julklänning åt henne. Även de små ska få ha något fint att klä sig i till jul.
Det fina tyget kommer ifrån IKEA, underskatta inte deras tygavdelning!
Vita kantband runt ärmhålen.
Här får Myran som är 3 kg tyngre än den nya lilla bebisen stå (ligga) modell. Men jag tror säkert att klänningen kommer passa fint på lilla Josefin.
Meningen är att det ska vara en längre modell med en vit klänning under.

Tomtens nya kläder

Tomten börjar få sin julmundering klar.
Jacka och byxor är sydda i ljust linnetyg.
Mer bilder kommer...