onsdag 15 april 2009

Solskens väska

Denna väska skiner verkligen ikapp med solen, det är samma modell som jag sydde "mås-väskan" utav. Jag gillar modellen för den är stor och rymlig och sväljer en hel del. Yttertyget fick jag från Linn när jag fyllde år och innertyget är ett ljust grönt linnetyg som har legat och väntat i flera år på att bli använt! Jag funderar på att använda kantband runt handtaget, men är inte säker...

Vår-klänning

Vad passar väl bättre än en ny klänning såhär till våren? Fick tag i detta underbara tyg med en svart bård nedtill på Ohlossons tyger. Sydde på en liten tunn svart bård och axelband upptill. Jag har inte använt något mönster utan sydde bara ihop 2 st rektanglar som fram och bakstycke.

måndag 13 april 2009

Balkongprojekt

Jag var ut till stugan idag o hämtade svartvinbärs kvistar. Dessa har jag satt i ursköljda mjölktetror som jag har sparat hela vintern, jag har satt dem i lite jord och sedan har jag vattnat ganska rejält. Jag hoppas att de kommer att rota sig sedan har jag flera nya buskar att sätta plus att flera har bett mig om plantor.

Det växer

Det växer så det knakar hemma på mina fönsterbrädor. Tagetesen har jag satt i en äggkartong och det var verkligen perfekt, men man måste vara noga med att vattna ordentligt! Chiliplantan blommar som bara den och en del pepparfrukter är över 1 dm långa. Jag har satt ny peppar och den är bara någon cm än så länge.

Klänning i ny modell

Denna modellen av klänning har jag kommit på själv, jag har använt 2 olikfärgade trikå-tyger. Jag köpte flera meter utav det kakigröna tyget och det har räckt till mycket, billigt var det också!

söndag 12 april 2009

Passionsblomma

Jag trodde inte att det pyttelilla fröet som jag pillade ur en passionsfrukt tidigare i julas ens skulle få för sig att titta ovan jordytan, men nu efter att ha varit bortrest i 4 dagar så har det hänt mycket. En liten grön spirande planta med 2 toppblad på kanske 3 cm. Jag har den i ett söderfönster med plast över. Nu återstår bara att se om den kan växa till sig så pass att jag får några frukter.

Påsken spenderades i Hälsingland hos svärmor där vi har haft det toppen. Vädret var underbart, 20 grader i solen och jag har fått färg.